Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

ΤΟ 6ο ΓΕΛ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΣΤΟ 6ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ 2017/3-4-2017


ΘΕΜΑ: «6ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος. Αρχαία Μεσσήνη 2017»

 

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

 

Το 6ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, το οποίο διοργανώνει ο Δήμος Μεσσήνης, πραγματοποιείται για πέμπτη συνεχή χρονιά στην αρχαία Μεσσήνη χάρις και στη δική σας στήριξη και συμμετοχή. Το φετινό φεστιβάλ με δωρεάν είσοδο για όλους τους θεατές θα πραγματοποιηθεί από 28 Μαρτίου έως και 06 Απριλίου 2017, στο Εκκλησιαστήριον της αρχαίας Μεσσήνης. Το Φεστιβάλ επικεντρώνεται στην παρουσίαση έργων αρχαίου ελληνικού δράματος (τραγωδίας και κωμωδίας), δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και σκοπός του είναι  η βιωματική επαφή των νέων με το αρχαίο δράμα και με την πολιτιστική κληρονομιά.

Ο Δήμος Μεσσήνης επιδιώκει και πάλι τη δημιουργική συνεργασία με τη σχολική κοινότητα, επειδή πιστεύει ότι οι νέοι πρέπει να είναι και βασικοί πρωταγωνιστές στα έργα της αρχαίας δραματουργίας και αποδέκτες- θεατές των διαχρονικών μηνυμάτων από αυτές τις θεατρικές παραστάσεις.

Επομένως, για να μπορέσουμε να προγραμματίσουμε καλύτερα την προσέλευση όλων των σχολείων για την παρακολούθηση των παραστάσεων, σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε την Αίτηση–Δήλωση Παρακολούθησης και να τη στείλετε ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά στo mail: xathanasopoulou@messini.gr

Στην Αίτησή σας μπορείτε να δηλώσετε με σειρά προτίμησης (1,2,3) ΤΡΕΙΣ παραστάσεις που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε. Η Οργανωτική Επιτροπή θα σας ενημερώσει μέχρι την Παρασκευή 10/3/2017 ποια από τις τρεις παραστάσεις που δηλώσατε θα παρακολουθήσετε.

Για το σκοπό αυτό σας κοινοποιούμε και το Πρόγραμμα του 6ου Φεστιβάλ, για να προγραμματίσετε μία εκπαιδευτική ή διδακτική επίσκεψη του σχολείου σας στην Αρχαία Μεσσήνη. Κάθε ημέρα θα παρουσιάζονται δύο θεατρικές παραστάσεις που θα αρχίζουν στις 09:30 π.μ. και στις 11:00. Όλες οι παραστάσεις είναι δωρεάν και κάθε μία διαρκεί περίπου 60` - 75`.

Αναμένοντας την θετική σας ανταπόκριση,

 

Με εκτίμηση,

Η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σας κοινοποιούμε την Αίτηση–Δήλωση Παρακολούθησης Θεατρικής παράστασης μαζί με το Πρόγραμμα των παραστάσεων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου