Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ TRADE FARE- ATHENS MALL- 27/2/15


ΟΔΗΓΙΕΣ-ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ / TRADE FAIR 2015
Η Εμπορική Έκθεση -Trade Fair διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον οργανισμό Junior Achievement πανευρωπαϊκά και αποτελεί μία από τις βασικές δραστηριότητες-διαγωνισμούς, που υλοποιείται στo πλαίσιο του προγράμματος της Εικονικής Επιχείρησης (Company Program).
Η Εμπορική Έκθεση έχει ως στόχο τη συμμετοχή και αναγνώριση των επιτευγμάτων των μαθητών σε πολλά διαφορετικά επίπεδα.
Παράλληλα ενθαρρύνει την ενεργή συμμετοχή των μαθητών, φέρνοντάς τους σε επαφή με άλλους συμμετέχοντες, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις, να επικοινωνήσουν, να αναπτύξουν την έννοια της ευγενούς άμιλλας και του συναγωνισμού καθώς και να αναπτύξουν τις δεξιότητες παρουσίασής τους.
Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να παρουσιάσουν και να προωθήσουν με τον καλύτερο τρόπο το προϊόν ή την υπηρεσία τους στο ευρύ κοινό. Η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Πανευρωπαϊκή «TRADE FAIR», η οποία τη φετινή σχολική χρονιά θα πραγματοποιηθεί στη Ζυρίχη της Ελβετίας στις 28-30 Μαΐου 2015.
 
ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ «TRADE FAIR» ΕΛΛΑΔΑΣ 2015
Για τη σχολική χρονιά 2014-2015, στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθούν δύο εμπορικές εκθέσεις από το Σωματείο Επιχειρηματικότητα Νέων/Junior Achievement Greece. Η πρώτη θα διεξαχθεί στην Αθήνα την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015, στο Εμπορικό κέντρο Τhe Mall Athens στην οποία θα λάβουν μέρος οι μαθητικές-εικονικές Επιχειρήσεις σχολείων της Αττικής, των γύρω περιοχών και γενικότερα της Νότιας-Κεντρικής και Νησιωτικής Ελλάδας. Την Παρασκευή 06 Μαρτίου 2015 θα ακολουθήσει η Εμπορική Έκθεση στο Εμπορικό κέντρο MedCosmos στη Θεσσαλονίκη για τα σχολεία της Βόρειας Ελλάδας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Και οι δύο εκθέσεις, είναι ανοιχτές στο ευρύ κοινό και μπορούν να τις επισκεφτούν ελεύθερα καθηγητές, γονείς, φίλοι και συγγενείς.
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν συνολικά 94 μαθητικές επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα.
Οι συμμετέχοντες που εκπροσωπούν τις εταιρείες τους στην Εμπορική Έκθεση θα πρέπει να είναι ηλικίας από 15 ετών έως και 18 ετών. Σε περίπτωση που συμμετέχουν μαθητές μικρότερης ή μεγαλύτερης ηλικίας, παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε με το γραφείο του ΣΕΝ/JA GREECE.

 
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Το ΣΕΝ/JA GREECE θα καλύψει τα έξοδα:
·         Ταξιδιού: τεσσάρων μαθητών/εκπροσώπων ανά μαθητική επιχείρηση και ενός καθηγητή/τριας- συνοδού με τα δρομολόγια που θα προτείνει το γραφείο του ΣΕΝ/JA GREECE.
Στην εμπορική έκθεση μπορούν φυσικά να παρευρεθούν περισσότεροι μαθητές εφόσον το επιθυμούν, αλλά με επιβάρυνση του σχολείου ή δική τους όσον αφορά τα ταξιδιωτικά τους έξοδα ή τα έξοδα διαμονής.
·         Διατροφής: Θα υπάρχουν snacks καθώς και αναψυκτικά/χυμοί/νερά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τις συμμετέχοντες μαθητικές ομάδες.
·         Διαμονής: Θα εξεταστεί ανά περίπτωση για τις ομάδες που βρίσκονται σε μακρινή απόσταση από το χώρο διεξαγωγής της Εμπορικής Έκθεσης και τα διαθέσιμα δρομολόγια μέσων μεταφοράς δεν εξυπηρετούν την αυθημερόν μετάβαση τους στην έκθεση.

ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΘΗΝΑΣ (Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015)

 
Χώρος διεξαγωγής: Εμπορικό κέντρο THE MALL ATHENS (Ανδρέα Παπανδρέου 35, Μαρούσι Αττικής)
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον 1ο όροφο του εμπορικού κέντρου.
Η ώρα προσέλευσης των μαθητικών ομάδων είναι 8:00. Το στήσιμο του περιπτέρου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί αυστηρά έως τις 9:30 πμ. Η έκθεση θα λήξει στις 15.00 μμ και οι μαθητικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν θα πρέπει να έχουν αποχωρήσει έως τις 16:00 μμ.
Το περίπτερο της κάθε μαθητικής ομάδας/εικονικής επιχείρησης θα αποτελείται από τον ακόλουθο εκθεσιακό εξοπλισμό (επισυνάπτεται φωτογραφία ως δείγμα στο e- mail):
·         1 πάγκο διαστάσεων 2,00 μήκος Χ 0,65 πλάτος Χ 1,00 ύψος
·         1 ταμπλό (ως πλάτη) 2,00 εκ. ύψος Χ 2,00 εκ. πλάτος Χ 25 εκ. βάθος, που θα χρησιμεύει και ως διαχωριστικό μεταξύ 2 περιπτέρων (δεν επιτρέπεται καμιά ομάδα να τοποθετήσει δική της «πλάτη» στο περίπτερο). Η κάθε πλευρά της πλάτης θα είναι υπενδεδυμένη με τσόχινο υλικό στο οποίο επάνω μπορεί να στερεωθεί με αυτοκόλλητη ταινία Velcro (κριτς-κρατς) προωθητικό-έντυπο υλικό. Την αυτοκόλλητη ταινία Velcro θα πρέπει να έχει προμηθευτεί και να έχει μαζί της η κάθε ομάδα. Επισημαίνεται ότι απαγορεύεται να καρφωθεί οτιδήποτε πάνω στην πλάτη του περιπτέρου.
·         2 καρέκλες


  • Παροχή ηλεκτρικού ρεύματος μέχρι 1500 watt

  • Σας πληροφορούμε ότι σε περίπτωση που χρειάζεται σύνδεση με το Internet οι ομάδες πρέπει να έχουν τη δική τους παροχή σύνδεσης  με Internet.

ΟΔΗΓΙΕΣ-ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ


 

Σε όλες τις μαθητικές ομάδες που συμμετέχουν θα δοθεί ένα συγκεκριμένο stand-περίπτερο για την μαθητική τους επιχείρηση.

  • Οι μαθητές φθάνουν στο χώρο της έκθεσης ακριβώς την ώρα που έχει καθοριστεί.
  • Ξεκινούν τη διευθέτηση και διακόσμηση των περιπτέρων τους και την έκθεση των προϊόντων τους και τακτοποιούν κάτω από το τραπέζι, κούτες και άλλα πακέτα. Βάση κανονισμού του εμπορικού κέντρου, ο γύρο χώρος από κάθε περίπτερο θα πρέπει να είναι καθαρός και όλα τα βοηθητικά υλικά και πράγματα κρυμμένα κάτω από το τραπέζι.
  • Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να τοποθετήσουν τα προσωπικά τους είδη (τσάντες, μπουφάν, αποσκευές κλπ.) καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης σε ειδικό χώρο που θα τους υποδείξει το ΣΕΝ/JA Greece (εξαιρούνται χρήματα, πορτοφόλια, κινητά και άλλα πολύτιμα είδη τα οποία θα πρέπει οι μαθητές να τα έχουν μαζί τους).
  • Οι μαθητές συμπεριφέρονται με ευγένεια και διακριτικότητα και είναι ντυμένοι ανάλογα με το ρόλο τους, ως μαθητές/επιχειρηματίες.
  • Μέσα σε κάθε εκθεσιακό περίπτερο επιτρέπεται να παρευρίσκονται ταυτόχρονα μόνον 5 μαθητές, απ’ όλη την ομάδα ως βασικοί εκπρόσωποι της μαθητικής εταιρίας.
  • Η έκθεση είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό και κατά τη διάρκειά της επιτρέπονται οι πωλήσεις.
  • Σε περίπτωση που κάποιο περίπτερο διαθέτει ηχητικό υλικό-μουσική, θα πρέπει να φροντίζει ώστε η ένταση να είναι τέτοιο βαθμό που να μην παρενοχλεί τα υπόλοιπα περίπτερα αλλά κυρίως τα εμπορικά καταστήματα που βρίσκονται τριγύρω.
  • Οι μαθητές απομακρύνονται από τα περίπτερα μόνον με τη σύμφωνη γνώμη του καθηγητή τους.
  • Δεν επιτρέπεται η άσκοπη περιφορά των μαθητών στους χώρους του κτιρίου και η είσοδος τους σε κοινόχρηστους χώρους, παρά μόνο στην προκαθορισμένη περιοχή της εμπορικής έκθεσης και στο χώρο που θα τους υποδειχθεί για το διάλειμμα, με snacks και αναψυκτικά, στο μέσο της ημέρας. Η παρουσίαση των χορηγών πρέπει να είναι ισορροπημένη (πχ όχι όλο το περίπτερο καλυμμένο με έναν χορηγό).
  • Από τη στιγμή που οι μαθητές συμμετέχουν στην έκθεση και βρίσκονται στο χώρο του εμπορικού κέντρου The Mall-Athens οφείλουν εξορισμού να υπακούουν στους κανόνες λειτουργίας του και να συμπεριφέρονται με ευπρέπεια καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης.
  • Οι καθηγητές/συνοδοί έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την επιτήρηση και την ασφάλεια των μαθητών.
  • Οι μαθητές/τριες που συμμετέχουν στην έκθεση, οφείλουν να υπακούουν στις οδηγίες των διοργανωτών του διαγωνισμού του ΣΕΝ/JA Greece, του προσωπικού του The Mall-Athens και των καθηγητών τους.
  • Το κάπνισμα απαγορεύεται αυστηρώς ΣΕ ΟΛΟΥΣ όλους τους χώρους του Εμπορικού Κέντρου The Mall-Athens.
  • Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να σεβαστούν την καθαριότητα του χώρου, και να μην πετάνε σκουπίδια οπουδήποτε παρά μόνον στους ειδικούς κάδους απορριμμάτων που θα βρίσκονται τοποθετημένοι σε διάφορα σημεία στο χώρο της έκθεσης.
  • Οποιοσδήποτε βανδαλισμός, παραβίαση ή κακομεταχείριση του κτιρίου, του χώρου και του εξοπλισμού της έκθεσης είναι παραβίαση ιδιωτικής περιουσίας και απαγορεύεται αυστηρώς.
  • Αποχωρώντας από το χώρο της εκδήλωσης, οι μαθητές υποχρεούνται να αφήσουν το χώρο τους καθαρό όπως τον παρέλαβαν. Σε περίπτωση που μαθητική ομάδα, αφήσει απορρίμματα στο περίπτερό ή φράξει τον κοινόχρηστο χώρο του 1ου Επιπέδου του MALL στο οποίο θα διεξαχθεί η Εμπορική Έκθεση, θα μετρήσει αρνητικά στη βαθμολογία της.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ - ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

 

Oι μαθητικές επιχειρήσεις θα αξιολογηθούν από την κριτική επιτροπή βάσει των κριτηρίων του Junior Achievement Europe και θα βαθμολογηθούν σε κλίμακα με άριστα το 100. Θα αναδειχθεί μία νικήτρια ομάδα για κάθε κατηγορία βραβείου.

Βασικά Σημεία Αξιολόγησης

 

    Εικαστική παρουσίαση και μοναδικά χαρακτηριστικά του περιπτέρου (30%)

    Τεχνικές πώλησης, γνώση του προϊόντος (60%)

    Πνεύμα ομαδικής συνεργασίας (10%)

 

Η μαθητική επιχείρηση που θα συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη βαθμολογία συνολικά, θα αναδειχθεί η μεγάλη νικήτρια των δύο Εμπορικών Εκθέσεων της Ελλάδας και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην Πανευρωπαϊκή Εμπορική Έκθεση που θα διεξαχθεί στο εξωτερικό.

Κατηγορίες Βραβείων

 

  • 1ο Βραβείο για την Νικήτρια Ομάδα
  • 2ο Βραβείο για το Καλύτερο Περίπτερο
  • 3ο Βραβείο για το πιο Καινοτόμο Προϊόν

 

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ – ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ


 

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΝ/JA Greece και  στελέχη-εθελοντές, συνεργάτες του ΣΕΝ/JA Greece από τον επιχειρηματικό και εκπαιδευτικό χώρο.

Οι κριτές επισκέπτονται τα περίπτερα ομαδικά ή ο καθένας ξεχωριστά κατά τη διάρκεια της εμπορικής έκθεσης, συνομιλούν με τους μαθητές και αξιολογούν τις επιχειρήσεις.

Λόγω της μεγάλης συμμετοχής ομάδων και της περιορισμένης χρονικής διάρκειας της έκθεσης, θα υπάρχουν ομάδες κριτών.

Καμία μαθητική εταιρεία δεν μπορεί να κερδίσει περισσότερα από ένα βραβεία.

Τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων και οι αποφάσεις των κριτών θα δοθούν στον συντονιστή της κριτικής επιτροπής και δεν θα αποκαλυφθούν σε κανέναν άλλον μέχρι την επίσημη ανακοίνωσή τους από το ΣΕΝ/JA Greece. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μια εβδομάδα μετά τη λήξη και των δύο εμπορικών εκθέσεων (Αθήνας και Θεσσαλονίκης) μέσω e-mail.

 

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ - TRADE FAIR 2015

Η μαθητική εικονική επιχείρηση που θα αναδειχθεί πρώτη συνολικά στη βαθμολογία, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Πανευρωπαϊκή Εμπορική Έκθεση / TRADE FAIR 2015 που θα πραγματοποιηθεί στη Ζυρίχη της Ελβετίας στις 28-30 Μαΐου 2015.

Μέχρι εκείνη την ημερομηνία, οι μαθητές που πρόκειται να συμμετέχουν θα πρέπει να έχουν εξασφαλίσει την άδεια μετακίνησης από το Υπουργείο Παιδείας και παράλληλα να ενημερώσουν το γραφείο του ΣΕΝ/JA GREECE.

Σε περίπτωση αδυναμίας μετακίνησης της μαθητικής εταιρείας στην Πανευρωπαϊκή Εμπορική Έκθεση, την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει η δεύτερη στη σειρά νικήτρια ομάδα.

Κατά τη διάρκεια της Πανευρωπαϊκής εκδήλωσης οι μαθητές έχουν την ευκαιρία:


  • να αποκτήσουν νέες γνώσεις και διεθνή εμπειρία
  • να γνωριστούν με μαθητές από όλη την Ευρώπη οι οποίοι μοιράστηκαν την ίδια εμπειρία

·         να ζήσουν τον ενθουσιασμό της δημιουργίας

  • να μάθουν πώς να πραγματοποιούν «επιχειρηματικές» συναλλαγές σε εθνικό και διεθνές περιβάλλον
  • να παρουσιάσουν τα επιτεύγματά τους σε εθνικό και διεθνές περιβάλλον

 

Στην Πανευρωπαϊκή εκδήλωση η νικήτρια ομάδα θα συνοδεύεται και από εκπροσώπους του ΣΕΝ/JA Greece.

Ευχόμαστε σε όλες τις μαθητικές επιχειρήσεις ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου